Muhtasar Beyanname Giriş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Muhtasar Beyanname Giriş isimli bu yazıyı, hayatımıza yeni girecek olan sistemde adım adım yaşadığım süreçleri paylaşmak amacıyla ekliyorum.

Hepimizin hem zamanlama hem de gelişmiş bir SGK sistemini arkada bırakması açısından içimize sinmeyen Muhtasar Beyanname sistemine geçiş bildiğiniz üzere ertelenmedi. Özellikle ücret gizliliği açısından çok fazla sorunlar yaratabilecek bu sistemi kullanmamız artık kaçınılmaz. Hala şifresini almayan binlerce işyeri var sanırım. Ben şifreyi neredeyse bir yıl önce almış olduğumdan ötürü biraz konuya dair duruşum daha rahat seviyedeydi.

17/08/2020 itibariyle, yaklaşık bir yıl önce almış olduğumuz şifre ile sisteme girdim. E-Beyanname sistemi, ilk giriş yapmanızdan sonra, zarfta yazılı olan parola ve şifrenizi girerek sizden yeni bir şifre belirlemenizi istemektedir. Sanırım parola olarak tüm herkese “maliye” verilmiş :) Bu sadece benim düşüncem, farklı parolaya sahip olanlar varsa, beni yorum kısmında düzeltebilirler.

E-Beyanname Şifre Değişikliği

Üst resimde şifre değişikliği ekranını görebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra sistem sizi dışarı atmıyor. Daha sonra aşağıdaki gibi boş bir ekran ile karşılaşıyorsunuz.

Muhtasar Beyanname Giriş Ekranı​

ebeyanname.png

Açıkçası 2004’ten beri E-Bildirge kullanan biri olarak bu tür boş bir ekran olması beni şaşırttı ve birazda hayal kırıklığına uğrattı. Muhtemelen sistemin verdiği XML çıktısını, ikinci sırada yer alan Paket Gönder seçeneğini kullanarak yükleyeceğiz. İlgili bağlantının tıklanması sonrası ekran görüntüsü de aşağıdaki gibidir:

E-Beyanname Paket Gönder

Ayrıca ExcelDepo‘da hazırladığımız Hızlı SGK Giriş dosyalarının bu sisteme uyumlu olup olmayacağını soranlar vardı. Sanırım üstteki resimler ışığında artık çoklu giriş sistemi olmayacağı için buna gerek olmayacak gibi. Ama birden fazla vergi numarası ile sistem takip edenler içinde bu seçeneği aklımızda tutmaktayız. Sistemin Excel ile hızlı girişe imkanı varsa, bu işlemi yapmak bizler için çok fazla zor olmayacaktır.

Muhtasar Excel ile Hızlı Giriş​

18/08/2020 itibariyle sisteme Excel ile giriş yapılabilecek olan dosyamız hazırlanmıştır. Dosyamızı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Henüz yükleme dosyasını hazır etmediğim için, yazıyı geçici olarak burada sonlandırıyorum. Deneyimlerimi yine ekran görüntüleri ile paylaşmaya devam edeceğim.

Muhtasar Beyanname Giriş isimli yazımın birilerine faydalı olmasını temenni ederim.

Çevrimiçi Üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

Yeni Kaynaklar

Geri
Üst Alt